PROFIL SPOLOČNOSTI
Obchodná značka topko sa od začiatku svojho vzniku v roku 1998 špecializuje na vlašské orechy, ich pestovanie, spracovanie a distribúciu.
Značka po dlhých rokoch výskumu a vývoja doviedla spracovanie vlašských orechov na kvalitatívny vrchol, čo dokazujú aj jej predošlé dodávky a kvalitatívne extrémne aplikácie napríklad pre čokoládový priemysel – Cadbury, Nestle, Mars a pod..
Po tŕnistých rokoch budovania nového spracovateľského závodu sa overená značka topko vracia vo väčšej sile a kvalite ako kedykoľvek predtým a od sezóny roku 2022/2023 zahajuje novú éru s prínosom výrazných inovácií v tejto oblasti.
Technológie
Na spracovanie vlašských orechov využívame najmodernejšie technológie spoločnosti KRAPCO s.r.o., ktoré v kombinácii s kvalifikovaným tímom pracovníkov umožňujú spracovávať veľké objemy orechov pri zachovaní najvyššej kvality.
Technológie boli navrhnuté, projektované a vyrobené špeciálne podľa našich podmienok pre spracovanie vlašských orechov. Takýmto spôsobom sa nám najlepšie podarilo dosiahnuť konkurencieschopný pomer kvality a ceny.
Možnosti a rozsah spracovania
topko zachytáva celý cyklus spracovania vlašských orechov od pestovateľov až po malospotrebiteľské balenie do balíčkov. Tento cyklus obsahuje nasledujúce kroky:
• nákup orechov v škrupine od pestovateľov;
• rozbíjanie orechov v škrupine;
• oddeľovanie jadier orechov od škrupín;
• triedenie jadier podľa rozmerov a farby;
• zostavovanie rôznych kombinácií farieb a rozmerov vlašských orechov – podľa želania zákazníka;
• balenie do kartónov: vákuové alebo s ochrannou atmosférou;
• balenie do vriec, do veľkých vriec big bagov 500 kg, 1000 kg pre veľkospotrebiteľov;
• balenie do balíčkov s hmotnosťou 100 g;
• transport a dodávky tovaru zákazníkom.